Trebušni krči

Čeprav so trebušni krči stanje, ki je običajno povezano z dojenčki, lahko tudi odrasli trpijo podobne simptome. Obstaja več različnih razlogov, ki lahko povzročijo kolike pri odraslih, pa tudi različni načini zdravljenja ali obvladovanja simptomov. Če imate trebušne krče, je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom, da ugotovi vzrok.


Identifikacija
Kolika je opredeljena kot bolečina v trebuhu, spodnjem delu hrbta ali prsih, ki se običajno pojavi po zaužitju hrane. Lahko je povezana z nekaterimi živili, kot so začinjena ali mlečna živila. Ta simptom lahko spremljajo tudi drugi sekundarni simptomi, kot so utrujenost, napenjanje, veter, zgaga in razdražljivost.

Trebušni krči so lahko zelo neprijetni in lahko resno vplivajo na kakovost vašega življenja. Z njimi povezani simptomi lahko povzročajo hudo nelagodje. Obstaja več različnih vzrokov za trebušne krče, od sindroma razdražljivega črevesja, do ledvičnih kamnov, zato je pomembno, da vas zdravnik bolj natančno diagnosticira. Nekatere blozeni zahtevajo takojšnje zdarvljenje, medtem ko je druge morda potrebno obvladovati. Ugotovitev pravilnega vzroka vam bo omogočila, da se odločite za pravilno zdravljenje preden se stanje poslabša.